Kajakk kurs

Grunnkurs 25.-26. juni 2016

8 ivrige deltakere møtte opp på stranden på Åsebu lørdag morgen kl 10.00. Selv om værmeldingene hadde vært ustabile de siste dagene, smilte solen til oss fra nesten skyfri himmel.

Dagen startet med presentasjonsrunde og informasjon rundt kurs og de to kommende dagene. Grunnet varsel om regn og torden dag 2, bestemte vi oss for å strekke dag nr 1 litt lenger for deretter å starte opp en time før på søndag. Bor man i Norge må man tilpasse seg vær og vind 😉

Etter gjennomgang av båt, utstyr og litt tørrtrening på fremdriftstak og ombordstigning, var alle klare for vannet. I samlet gruppe padlet vi i grunt farvann ned til Geitevikskjær. Trening på egenredning og kameratredning ble gjennomført på grunt vann, og etter et par timer var alle klare for lunsj.

Etter lunsj padlet vi videre ned til Brattestø. På innsiden av moloen la vi oss i flåte og øvde deretter på fremdriftstak, svingteknikk, bakking og sideveis forflytning. Solen skinte og etter mye jobbing var en is fra den koselige kiosken/puben på Brattestø vel fortjent.

Da solen hadde fått varmet oss, og isen var fortært krysset vi Asmaløysund i samlet flokk og satte nesen mot Holmebukta. Det var helt blankt, stille vann, og fargene mot himmelen og havet var nydelig. Vi fikk en fin padletur hjem til Åsebu.

Søndag ble en litt grå dag, men med positive deltakere ordnet det seg fint. Vi begynt kl 0900 og det ble repetisjon av padleteknikker, øvelse av egenredning og kameratredning på dypt vann samt en liten padletur før vi måtte si oss slått av striregn og litt tordenskyer.

Likevel en knall lørdag og en våt søndag, akkurat slik Norge er. Men har man den rette innstillingen, da går alt som en lek. Takk for et fint kurs, dere ble superflinke 🙂

FullSizeRender2 FullSizeRender3 FullSizeRenderIMG_7511.10FullSizeRender12FullSizeRender9FullSizeRender7FullSizeRender4FullSizeRender8FullSizeRender5FullSizeRender13FullSizeRender15FullSizeRender14

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.