Kajakk kurs

Grunnkurs 18. og 19. juni 2016

En ivrig gjeng møtte opp til grunnkurs denne helgen. Etter en presentasjonsrunde ble det gjennomgang av kajakk, åre, spruttrekk samt opplæring i løfteteknikk og ombordstigning. Etter kort gjennomgang i padleteknikk gikk turen til Geitevikskjær. Her ble egenredning og kameratredning drillet inn på grunt vann. Alle klarte dette utmerket og etter mye “lek” i vannet var vi klar for litt mat. Etter lunsj gikk turen videre til Brattestø, der alle la seg i flåte og fremdriftstakk, fremre/bakre styretak, bakking og sideveis forflytning ble introdusert og øvd på.
Herfra krysset vi Asmaløysund i samlet flokk og satte nesen mot Holmebukta. Det blåste ca 7 m/s og vi fikk vinden fra siden. Ror og senkekjøl ble testet. I Holmebukta tok vi en pause og padlet deretter tilbake til Åsebeu. En super dag, med en utrolig fin gjeng.

Søndag var det tur som stod i fokus. Alle fikk utdelt kart og ruten ble gjennomgått før vi gikk på vannet. En kort repetisjon av teknikk ble gjennomført før turen gikk innover i Asmaløysundet, forbi Nordre Rød, Bredenkilen, Løkkebukta og Store Ingerholmen for deretter å padle inn Lisundet. Siste delen av turen var det kraftig strøm og motvind, noe som satte både teknikk, muskler og tålmodighet på prøve. Lunsj og pause var godt for en sliten kropp.
Etter lunsj ble det øving av egen- og kameratrening på dypt vann. Alle klarte dette kjempebra, og etter endt økt skiftet alle til tørt tøy før turen gikk tilbake til Åsebu. Men rett før ankomst Åsebu hadde våre to instruktører et uhell, falt ut i vannet og gruppen måtte ta kameratredning og sørge for at instruktørene kom trygt i land. En oppgave de klarte med glans.

To dager var gjennomført, en super positiv gjeng som ga mange gode tilbakemeldinger, inspirerende for oss instruktører 🙂

FullSizeRender4 FullSizeRender5 FullSizeRender6 FullSizeRender2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.