Kajakk kurs

Padleglede på Grunnkurs Hav 15-16 august 2015

Tre dager før kursstart og Yr melder kraftig regn, vind og kjølig værtype. Hva gjør vi? Jeg kontakter deltagere og spør hva de ønsker. Ønsker de likevel å gjennomføre hvis været blir som spådd? Er dette den optimale starten på padlekarrieren? Svaret var kort og godt JA. Og som alle vet, det ble jo en helg over alle helger. Strålende sol, passe med vind så alle fikk utfordret seg selv med redningsøvelser i vind og bølger, det kunne bare ikke blitt bedre. Så aldri stol på Yr 😉
Lørdag møtte alle opp friske og raske og med forventingsfulle øyne. Disse deltakerne ville virkelig lære. Og gøy ble det. Informasjon på land av båt og utstyr, oppvarming med fremdriftstak og åre for deretter å gå på vannet, lære båten å kjenne og la teknikkene som de lærte en etter en får synke inn. Etter en del teknikktrening gikk turen til Tarholmen hvor vi gikk i land og spiste lunsj. Derfra padlet vi til Ekholmen og Ekholmsundet. En tur i  6 m/s og strålende sol. Her lekte vi oss i vannet, rullet ut av kajakkene og lærte hvordan spruttrekket fungerte. God læring for alle mann. Deretter ble egenredning og kameratredning gjennomgått og øvd på. Åreposeredning ble også vist. Alt ble gjort på grunt vann, dypet var forbeholdt morgendagen.
Da tiden var inne padlet vi tilbake til Bystranden på Skjærhalden. En litt sliten men utrolig blid gjeng 🙂

Søndag ble en super dag. Repetisjon av teknikker, litt padlekonkurranse for deretter å padle innimellom alle bryggene, sjøbodene og marinaene på Skjærhalden. En perfekt øvelse for å øve teknikk. Deretter krysset vi leden over til Tarholmen og padlet til østsiden. Et perfekt sted for å øve redning. Vinden blåste fint inn i bukta og skapte perfekte bølger. Etter at lunsjen var inntatt ble det egen- og kameratredning på dypt vann, og gjett om denne gjengen slo til. De mestret alt og bevegde seg lenger og lenger ut i bølgene. Kjempeflinke 🙂

Vi avsluttet det hele med en gjennomgang av helgen stående i vannet og følgende kommentarer ble gitt:

Anne Merete: “Dette har vært den morsomste helgen i hele sommer”

Erlend: “Jeg flat ut i vannet på morgenen i dag, men jeg følte meg helt trygg.”

Vigdis: “Kurset har hatt en super læringskurve.”

Helene: “Dere klarer å formidle virkelig padleglede og entusiasme. Det smitter over på oss. ”

Et supert kurs med en super gjeng:-)

 

150815Grunnkurs14 150815Grunnkurs13 150815_16Grunnkurs7 150815_16Grunnkurs6 150815_16Grunnkurs5 150815_16Grunnkurs3 150815_16Grunnkurs9 150815Grunnkurs11 150815Grunnkurs12 150815_16Grunnkurs8

Én kommentar til Padleglede på Grunnkurs Hav 15-16 august 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.